«Litt engstelig, bare…»

Vi har den store glede å invitere til Morten Abels første separatutstilling torsdag 17. november kl 19.00!
Begivenheten skjer selvsagt i hjembyen Stavanger, i Skur 2, Skansekaien 23.

Som flere musikere før ham har Abel alltid vært interessert i billedkunst. For noen år siden bestemte han seg for å følge sin interesse og utforske en ny måte å uttrykke sin kreativitet på, og nå er han klar for å vise denne siden av sitt kunstnerskap offentlig.

Abel utforsker ulike visuelle språk. Han jobber ofte i serier, som en måte å fordype seg i ulike emner. Utstillingstittelen “Litt engstelig, bare…” viser til sentrale tema i kunstnerskapet: Forholdet mellom makt og avmakt, stor og liten/far og sønn – eller for den del rik og fattig. Hvordan formes våre liv av de kort vi fikk utdelt?

Abels uttrykker seg ekspressivt. Arbeidene er et resultat av en lang prosess, hvor han maler, for så å viske ut og gjøre endringer for å oppnå en enda sterkere og mer emosjonell effekt. Denne intensiteten viser seg i alle verkene til hans – også i trykkene, selv om de fremstår mer lekne og avslappede. Som kunstneren selv sier:

– Kunsten min handler om prosesser. Om å være i øyeblikket, ta sjanser og være streng og hensynsløs. Verkene må inneha en følelse, og jeg jobber til følelsen er der.

BIO

Morten Abel (Stavanger, f. 15.10.1962) er en billedkunstner som primært jobber med maleri og grafikk. Parallelt med sin karriere innen det visuelle språket er også Abel en aktiv musiker som har oppnådd stor anerkjennelse, i tillegg til å arbeide innen andre uttrykksformer som teater, mote og bokutgivelser. Abel har mottatt fem Spellemannpriser for musikken sin, og ble inkludert i Rockheim Hall of Fame i 2018. I 2022 fikk han Stavanger kommunes kulturpris for sitt ekstraordinære arbeid innen musikkfeltet.

Utstillingen er åpen 17. – 27. november, torsdag – søndag kl 12.00 – 17.00