Lars Fiske

Gull til Fiske og diplom til Skaren

Grafill har drysset priser over våre flotte tegneseriekunstnere den siste uken. Steffen Kverneland har fått æresutmerkelsen Bokkunstprisen, Lars Fiske fikk gull for «Grosz. Berlin-New York» (No Comprendo Press) og Frode Skaren i Uglylogo og Simen Grytøyr i Loft Visual Group fikk diplom for den fabelaktige barneboka «Da Pappa bæsja i bassenget». Vi gratulerer alle så mye med vel fortjente priser!

Grafill-juryen har disse begrunnelsene for utdelingene (for Steffen Kverneland, se egen sak): Fiske fortsetter å utfordre forventningene om hvordan en biografisk tegneserie skal være. Historien om Grosz formidles rent visuelt, noe som er uvanlig i sjangeren, og den sparsommelige fargebruken hever de livlige tegningene. Det visuelle uttrykket er like viktig for fortellingen som motivene og understrekes av dadaistiske og kunsthistoriske virkemidler, samt tidsriktige nikk til stumfilm og slapstick. Boken har fått en delikat produksjon som passer godt til innholdets høye nivå.

Om «Da pappa bæsja i bassenget – og 10 andre historier av barn» (Morten Ramm,
Pilar forlag): I denne fargerike og hemningsløse boka blir barns fantasi og humor tatt på alvor. Godt valg av illustratør, som ikke holder igjen, men visualiserer barnas historier med frodige, kaotiske og absurde illustrasjoner gjennomført med selvtillit og sikker penselføring.

Se kunst av Lars Fiske og Frode Skaren i vårt galleri